Zaterdag
19 Oktober

Op zaterdag 19 oktober slaan de Oostendse Chefs, samen met Thijs Vervloet, opnieuw de handen in elkaar voor de 2de editie van Goût. Tijdens dit culinaire event bieden we een 6-gangen menu aan en eindigen we met een spetterend optreden van de eighties coverband Topguns met leadzanger Sean Dhondt en dito afterparty.

Onze Chefs

Thijs Vervloet

- Colette

Gastronomie stroomt al van jongs af aan door het bloed van chef Thijs Vervloet. De knepen van het vak leerde hij in de keuken zijn grootmoeder, Colette. Toen haar voormalige woning in Westerlo werd omgebouwd tot restaurant, lag de naam van de zaak voor de hand. Restaurant Colette’s filosofie? De klassieke, franse keuken fris en modern op bord brengen, met het pure, topproduct in de hoofdrol. En die sloeg al snel aan. Negen maanden na de opening mocht Thijs Vervloet zijn eerste MICHELIN ster in ontvangst nemen, en in 2019 kreeg hij de titel van Jonge Topchef van Vlaanderen naast zijn naam. In de groene oase die we vandaag kennen als Colette - De Vijvers in Averbode werd chef Vervloet in 2022 door MICHELIN bekroond met een tweede ster. Ambitieus als de chef is, werpt hij graag een blik op de toekomst en wil hij samen met zijn team doorgroeien naar de top van de Belgische gastronomie.

Histoires D’O

- Kevin & Marion

Histoires D’O wordt gerund door een creatief Oostends duo, samen brengen ze unieke smaken, een culinair scenario. Histoires d’O staat bekend om haar Gin Pleasures - we bieden de meest uitgebreide ginkaart van Oostende. Regelmatig organiseren we Special Nights om je ervaring extra speciaal te maken. In het weekend verwennen we je met ons zorgvuldig samengestelde Weekend Menu, gebaseerd op echte klassiekers, maar altijd met een verrassende twist.

Le Bassin

- Tom & Elsie

In Brasserie Le Bassin staat NorthSeaChef Tom Vanhaecke garant voor een heerlijke keuken, gericht op vis- en streekgerechten zoals garnaalkroketten, vis uit de Noordzee, mosselen, etc. De hoge kwaliteit van het eten en uitstekende bediening zorgen voor een heerlijke beleving in ons gloednieuw interieur. De prijzen worden democratisch en betaalbaar gehouden zodat Le Bassin toegankelijk is voor een breed publiek.

Marina

- Vida & Nick

Opgericht in 1973, werd de Marina meteen een vaste waarde van de Italiaanse keuken. Enkele jaren later bekroond met het label "ristorante italiano" is er geen twijfel meer mogelijk. Het label wordt namelijk uitgereikt door de fijnproevers van de Italiaanse overheid zelf aan de Italiaanse ristoranti die de Italiaanse culinaire traditie in het buitenland in ere houden.

Mathilda

- Luc & Gerda

Bistro Mathilda dankt zijn naam aan het bekende beeld van George Grard, "De Zee", alias "De Dikke Mathilde". De familie Deklerck opende "Bistro Mathilda" in 1995. Al meer dan 25 jaar bevindt Mathilda zich in het kransje van de "Topbrasserieën". Luc Deklerck en zijn echtgenote Gerda Maenhout staan dan ook al jarenlang garant voor de perfecte uitbating met heerlijke Frans-Belgische keuken.

Brassi Grand Café

- Achim

Geniet van een unieke, culinaire beleving bij Brassi Grand Café in Oostende. Ontdek verrassende smaakpaletten, verfrissende presentaties en pure ingrediënten. Het keukenteam verzorgt elk gerecht tot in de puntjes. Een hedendaagse setting. Gemoedelijke ambiance. En een unieke locatie in het iconische Kursaalgebouw. Met daarbovenop een adembenemend zicht op de Noordzee. What more can one ask for? Ontdek meer over Brassi Grand Café op www.brassi.be en laat je verwennen door het verfijnde aanbod.