Maandag 21 Oktober

Op maandag 21 oktober komen Nick Bril en 5 andere topchefs en bartenders samen om het beste van zichzelf te geven en bereiden een culinair 5-gangen menu. We bouwen de ACEG Wellington Hippodroom om tot Club en dansen op de beats van onder andere Marcus Toast, Yamo & Gueush.

Maandag 21 Oktober
Start: 19u
Wellington Hippodroom
Oostende

Menu

Histoires D'O

Oester Ostendaise - Duindoornbes - Cocktail by Jurgen Nobels


Storm

Coquilles - Gelakte Hondshaai - Creme Aardpeer- Crumble Nori - Wilde Rijst


Nick Bril

Vlaswijting - Zeeuwse Schelpjes - Aemono- Gember - Dashi Boter


Tom Degroote

Smoked Menapi - Chicharron - Dragon- Crème de Touquet


Sam D’Huyvetter

Parelhoenbout “Turducking”
Girolles - Pickles - Zeewier


Kevin Teugels

Caraïbe Chocolade - Gezouten Karamel- Bruine Rum - Chili

Onze Chefs

Nick Bril

- The Jane (**)

Op veertienjarige leeftijd begon Nick Bril als afwasser in een restaurant. Na een jaar kreeg hij de kans mee te helpen in de keuken, waar hij uiteindelijk het ‘gastronomische virus’ te pakken zou krijgen. Op zijn negentiende begon Nick in restaurant Oud Sluis*** en raakte hij vrijwel meteen geïnfecteerd door het ‘rock ’n roll-virus’. Concreet betekende dat extreem hard werken, proberen zo goed als mogelijk de perfectie te bereiken en tegelijkertijd toch een ‘easy going & chill’ ambiance creëren in plaats van stijf en kil over te komen.

Kevin Teugels

- Gourmet Invent

Kevin Teugels begon zijn culinaire reis aan Hotelschool Spermalie, gevolgd door stages bij Hertog Jan en verschillende internationale stages. Als Executive Chef bij Gourmet Invent werkt hij samen met talloze sterrenchefs, met als filosofie: "Geen blablabla, enkel wat op het bord ligt is wat telt."

Hij verzorgt samen met het keukenteam al jarenlang het Gala van Gault&Millau, wat zijn toewijding aan culinaire perfectie aantoont. Sinds 2024 is Kevin lid van het onderzoeksteam van The North Sea Chefs.

Kevin gelooft dat succes in de keuken een gezamenlijke inspanning is. Onder zijn leiding en passie voor culinaire innovatie maakt hij samen met zijn team van elk gerecht een meesterwerk.

Bar Bask

- Sam D’Huyvetter

Chef en culinair ondernemer uit Gent, zijn geliefde stad en tevens creatieve speeltuin. In één lange adem: eigenaar van Bar Bask, F&B consultant voor Yalo hotel & De Blauwe Kiosk, bedenker van het burger- en cider concept The Dudes, oprichter van marketing agency Brand Bites en binnenkort ook trotse huisbaas van Taberna Bask. De man die met zijn reels wekelijks zorgt voor een verhoogde kwijl-productiviteit bij zijn volgers. Het mag duidelijk zijn, tram vier moet hem nog passeren, maar deze Bearded Chef kent nu al een palmares om U tegen te zeggen.

Door zijn aderen stroomt passie, rock-roll en een liefde voor het betere vlees. Het liefst dichtgeschroeid door de vlammen van een Baskische Asador. Zijn niet te stoppen enthousiasme en creativiteit vormen een gevaarlijke combinatie met zijn sappig Gents accent. Voor je het weet, hang je aan zijn lippen en word je meegevoerd door zijn passie voor de hospitality sector en het leven tout court.

Storm

- Michiel & Nathalie

Michiel en Nathalie. Geboren en getogen in de ‘Koningin der Badsteden’. Een jeugdliefde die ontstond als buren. Allebei met een culinaire passie. Hij leerde de knepen van het vak in de Villa Maritza, de Ostend Queen en tijdens diverse buitenlandse stages. Zij begon in de zaak van haar grootouders en groeide gaandeweg verder. Dynamiek en een warm onthaal als handelsmerk. Restaurant STORM is een feit, het resultaat van een voorliefde voor het vak, de zee en thuisstad Oostende. Kom “seatoxen”en laat je verwennen.

Tom Degroote

- Njam!

Als sales ambassador bij ’s lands bekendste beenhouwer Dierendonck kent Tom Degroote alle geheimen van ‘the world of meat’. Hij is thuis in de keukens van de beste restaurants en helpt chefs het beste stuk vlees te kiezen voor hun bereidingen. Samen met Dominique Persoone is hij Njam Tv-chef in het programma “Open Vuur” en gebruikt hij vuur en rook als extra ingrediënten in z’n gerechten. The pitmaster has landed, y’all!

Histoires D’O
& Jurgen Nobels

- Marion, Kevin & Jurgen

Histoires D’O wordt gerund door een creatief Oostends duo, samen brengen ze unieke smaken, een culinair scenario. Histoires d’O staat bekend om haar Gin Pleasures - we bieden de meest uitgebreide ginkaart van Oostende. Regelmatig organiseren we Special Nights om je ervaring extra speciaal te maken. In het weekend verwennen we je met ons zorgvuldig samengestelde Weekend Menu, gebaseerd op echte klassiekers, maar altijd met een verrassende twist.

Tickets

Maandag 21 Oktober