Zaterdag 29 Maart



Maarten Bouckaert**

- Castor

In perfecte synergie met het zaalteam ligt de lat in de Castor-keuken dag na dag hoog. Alle gerechten worden nauwgezet bereid en nieuwe creaties met de grootste zorg uitgedacht door Maarten Bouckaert. Voor hij met Castor zijn eigen culinair avontuur aanging, draaide hij mee in de keukens van onder meer Hof van Cleve, De Karmeliet en The Fat Duck.

Maarten is een fervent ambassadeur van de korte keten en houdt er een nauwe band met zijn leveranciers op na. Enkel de beste seizoensproducten van lokale telers en boeren komen op uw bord terecht, in een herkenbaar doch niet alledaags jasje.

2 Sterren Michelin, 17/20 Gault&Millau.

Le Bassin

- Tom & Elsie

In Brasserie Le Bassin staat NorthSeaChef Tom Vanhaecke garant voor een heerlijke keuken, gericht op vis- en streekgerechten zoals garnaalkroketten, vis uit de Noordzee, mosselen, etc. De hoge kwaliteit van het eten en uitstekende bediening zorgen voor een heerlijke beleving in ons gloednieuw interieur. De prijzen worden democratisch en betaalbaar gehouden zodat Le Bassin toegankelijk is voor een breed publiek.

Marina

- Vida & Nick

Opgericht in 1973, werd de Marina meteen een vaste waarde van de Italiaanse keuken. Enkele jaren later bekroond met het label "ristorante italiano" is er geen twijfel meer mogelijk. Het label wordt namelijk uitgereikt door de fijnproevers van de Italiaanse overheid zelf aan de Italiaanse ristoranti die de Italiaanse culinaire traditie in het buitenland in ere houden.

Kevin Teugels

- Gourmet Invent

Kevin Teugels begon zijn culinaire reis aan Hotelschool Spermalie, gevolgd door stages bij Hertog Jan en verschillende internationale stages. Als Executive Chef bij Gourmet Invent werkt hij samen met talloze sterrenchefs, met als filosofie: "Geen blablabla, enkel wat op het bord ligt is wat telt."

Hij verzorgt samen met het keukenteam al jarenlang het Gala van Gault&Millau, wat zijn toewijding aan culinaire perfectie aantoont. Sinds 2024 is Kevin lid van het onderzoeksteam van The North Sea Chefs.

Kevin gelooft dat succes in de keuken een gezamenlijke inspanning is. Onder zijn leiding en passie voor culinaire innovatie maakt hij samen met zijn team van elk gerecht een meesterwerk.

Brassi
Grand Café

- Achim

Geniet van een unieke, culinaire beleving bij Brassi Grand Café in Oostende. Ontdek verrassende smaakpaletten, verfrissende presentaties en pure ingrediënten. Het keukenteam verzorgt elk gerecht tot in de puntjes. Een hedendaagse setting. Gemoedelijke ambiance. En een unieke locatie in het iconische Kursaalgebouw. Met daarbovenop een adembenemend zicht op de Noordzee. What more can one ask for? Ontdek meer over Brassi Grand Café op www.brassi.be en laat je verwennen door het verfijnde aanbod.

Histoires D’O

- Kevin Beirens

Histoires D’O wordt gerund door een creatief Oostends duo, samen brengen ze unieke smaken, een culinair scenario. Histoires d’O staat bekend om haar Gin Pleasures - we bieden de meest uitgebreide ginkaart van Oostende. Regelmatig organiseren we Special Nights om je ervaring extra speciaal te maken. In het weekend verwennen we je met ons zorgvuldig samengestelde Weekend Menu, gebaseerd op echte klassiekers, maar altijd met een verrassende twist.

Maandag 31 Maart



Wout Bru*

- Le Grand Verre

Wout Bru genoot zijn opleiding in Ter Groene Poorte in Brugge en deed ervaring op in het buitenland. In Eygalières in het Franse Massif des Alpilles, opende hij zijn eerste zaken. Al snel leverden die hem één - en daarna twee - sterren op. Hij was te zien in diverse kookprogramma's op de Vlaamse tv, waarna Marc Coucke en Bart Maerten hem voorstelden om de culinaire teugels van Le Sanglier in handen te nemen. 

Haut

- Dimitri Proost

Haut, waar we hoogtij vieren en elke hap een verhaal vertelt. Geschreven met lokale lekkernijen en seizoensgebonden schatten. Delicatessen degusteren en verfijnd genieten, gebeurt op ongekende hoogte. Heel even hap je naar adem wanneer de skyline je overvalt. Beklijvend, imponerend, fascinerend … de torenhoge verwachtingen worden moeiteloos ingelost. In Haut overvalt je een bijna sacrale rust. Alsof al je zintuigen scherper werken en je de wereld vanuit een ander perspectief bekijkt. En dat mag je ook letterlijk nemen. Want culinair tafelen op honderd meter hoogte doe je niet elke dag. Chef Dimitri Proost boetseert een vernieuwende kijk op gastronomie. Na een klassieke opleiding in ons land en diepgaande verkenning van de Japanse keuken, wijst zijn santokumes naar een nieuwe horizon. Een samensmelting van traditie en innovatie roept. Geïnspireerd door zijn liefde voor de zee omarmen zijn nieuwste creaties de essentie van smaak en eenvoud.

De Mangerie

- Kristof & Els

Intimate dining in het historische hart van Brugge.
Kristof en Els koppel brengt hun liefde voor koken en reizen mooi samen in deze urban setting. Gastvrouw Els ontvangt je met een gulle glimlach, en leid je met haar 20 jaar ervaring vlot door de keuzes in hun menu. Noordzee lekkers, een lokaal stukje vlees, of een verfijnd vegetarisch gerecht wisselen elkaar af naar jouw smaak. Kristof deelt met veel plezier zijn passie voor Azië.

Kok Sur Mer

- Jean- Philippe Furnémont

Restaurant Kok Sur Mer is een culinaire parel in het pittoreske kustplaatsje De Haan, België. Gelegen op een steenworp afstand van de zee, biedt dit sfeervolle restaurant een unieke combinatie van verfijnde gerechten en een ontspannen, maritieme ambiance. Kok Sur Mer staat bekend om zijn creatieve keuken die verse, seizoensgebonden ingrediënten tot hun recht laat komen, met een sterke focus op hoogwaardige vis- en schaaldiergerechten. Het charmante interieur en de vriendelijke bediening maken het tot een ideale plek voor een romantisch diner, een gezellig samenzijn met vrienden of een gastronomisch uitje aan de Belgische kust. Voor wie houdt van pure smaken en verrassende combinaties, is Kok Sur Mer een absolute aanrader.

Mathilda

- Luc & Gerda

Bistro Mathilda dankt zijn naam aan het bekende beeld van George Grard, "De Zee", alias "De Dikke Mathilde". De familie Deklerck opende "Bistro Mathilda" in 1995. Al meer dan 25 jaar bevindt Mathilda zich in het kransje van de "Topbrasserieën". Luc Deklerck en zijn echtgenote Gerda Maenhout staan dan ook al jarenlang garant voor de perfecte uitbating met heerlijke Frans-Belgische keuken.

Storm

- Michiel & Nathalie

Michiel en Nathalie. Geboren en getogen in de ‘Koningin der Badsteden’. Een jeugdliefde die ontstond als buren. Allebei met een culinaire passie. Hij leerde de knepen van het vak in de Villa Maritza, de Ostend Queen en tijdens diverse buitenlandse stages. Zij begon in de zaak van haar grootouders en groeide gaandeweg verder. Dynamiek en een warm onthaal als handelsmerk. Restaurant STORM is een feit, het resultaat van een voorliefde voor het vak, de zee en thuisstad Oostende. Kom “seatoxen”en laat je verwennen.